Campionatul Mondial de fotbal Qatar 2022- Stadioane (II)

 

Iată lista completă a celor 8 stadioane pe care s-au disputat meciurile din cadrul CM:

  • 1. Lusail (Lusail) - are capacitate maximă de 80.000 de locuri, este stadionul unde s- a jucat finala CM 2022 Argentina- Franța. Designul său e inspirat din arta arabă, islamică.

  • 2. Al Bayt (Al Khor) - are 60.000 de locuri, e al doilea cel mai mare stadion, este în Al Khor, structura sa seamănă cu structura corturilor nomazilor.

  • 3. Al Janoub (Al Wakrah) - este în Al Wakrah, are 40.000 de locuri disponibile, s-a deschis oficial în 2019.

  • 4. Ahmad bin Ali (Al Rayyan) - are 40.000 de locuri, arhitectura e interesantă, inspirată din aspecte diverse ale Qatarului, ale culturii şi societăţii de acolo, din natură.

  • 5. Khalifa International (Al Rayyan) - datează din 1976, este foarte vechi stadionul, dar a fost îmbunătăţit mult, are 40.000 de locuri.

  • 6. Education City (Al Rayyan) - are 45.000 de locuri, se află în zona academică, este construit sub nivelul mării.

  • 7. Ras Abu Aboud (Doha) - poartă numele de Stadionul 974, e acel stadion făcut din containere marine şi e exemplul perfect de sustenabilitate. Are 40.000 de locuri, se dezasamblează la terminarea Cupei Mondiale, va lăsa locul unui centru de dezvoltare.

  • 8. Al Thumama (Doha) - este în Doha, partea de Sud, are 40.000 de locuri disponibile, a fost inaugurat în 2021. Designul sau are ca sursă de inspiraţie cultura arabă. Are 4 stele Global Sustainabilty Assessment System Trust, se face economie de apă cu până la 40%.

În această pagină de blog sunt prezentate ultimele 4 din cele 8 stadioane.

  • 5. Khalifa International (Al Rayyan) - datează din 1976, este foarte vechi stadionul, dar a fost îmbunătăţit mult, are 40.000 de locuri.

  • 6. Education City (Al Rayyan) - are 45.000 de locuri, se află în zona academică, este construit sub nivelul mării.

  • 7. Ras Abu Aboud (Doha) - poartă numele de Stadionul 974, e acel stadion făcut din containere marine şi e exemplul perfect de sustenabilitate. Are 40.000 de locuri, se dezasamblează la terminarea Cupei Mondiale, va lăsa locul unui centru de dezvoltare.

  • 8. Al Thumama (Doha) - este în Doha, partea de Sud, are 40.000 de locuri disponibile, a fost inaugurat în 2021. Designul sau are ca sursă de inspiraţie cultura arabă. Are 4 stele Global Sustainabilty Assessment System Trust, se face economie de apă cu până la 40%.


5. Stadionul Khalifa International (Al Rayyan)

Stadionul Internațional Khalifa s-a deschis în 1976, înaintea celei de-a 4-a Ediții a Cupei Golfului Arabiei, cu un bol de stadion în mare parte simetric și un acoperiș de bază care acoperă scaunele superioare ale tribunei vestice a stadionului. În pregătirea găzduirii de către Doha a jocurilor Asiatice din 2006, Stadionul Internațional Khalifa a fost renovat cu o remodelare completă a standului vestic al stadionului, care l-a transformat într-o tribună și un acoperiș nou care a acoperit toate locurile. Peste partea de est, a fost adăugat un arc mare cu corpuri de iluminat suplimentare, care a fost folosit ca platformă; acest lucru a fost folosit în timpul ceremoniei de deschidere a jocurilor pentru a lansa focuri de artificii. Designul final al firmei internaționale de arhitectură Dar Al-Handasah, a condus la creșterea capacității stadionului la 45.857 locuri, prin adăugarea unui nou nivel pe standul estic și a fost construit un nou acoperiș care să acopere întregul stadion.După redeschiderea sa în 2017, a devenit primul stadion care a primit un rating de patru stele din partea Sistemului global de evaluare a sustenabilității aprobat de FIFA din Orientul Mijlociu și Africa de Nord și a fost primul dintre cele opt locații ale Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 care s-a deschis. A primit un rating de patru stele din partea Sistemului global de evaluare a sustenabilității aprobat de FIFA din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.


6. Stadionul Education City (Al Rayyan)

Stadionul este situat la periferia capitalei Doha și are o capacitate de 40.000 de locuri. A primit porecla "Diamant în deșert". Cu 20 la sută din materialele sale de construcție identificate ca fiind verzi, stadionul este printre cele mai sustenabile stadioane din lume. În Mai 2019, Education City Stadium a primit un rating GSAS de cinci stele. Antreprenorul de construcție este JPAC JV, care a numit Pattern Design ca arhitect principal de proiectare, și Buro Happold pentru proiectarea ingineriei. Ca și alte stadioane construite în scopul Campionatului Mondial de Fotbal 2022, a fost criticat pentru condițiile de muncă pentru lucrătorii migranți, de Amnesty International și de anumite instituții media. La 1 Noiembrie 2022, Organizația Internațională a Muncii (OIM) a recunoscut că Qatarul "a întreprins reforme cuprinzătoare ale forței de muncă pentru a îmbunătăți condițiile sutelor de mii de lucrători migranți" care au "adus beneficii lucrătorilor, angajatorilor și economiei în sens mai larg"

7. Stadionul Ras Abu Aboud (974, Doha)

Stadionul 974 cunoscut anterior ca Stadionul Ras Abu Aboud) este un stadion de fotbal programat acum pentru dezmembrare în Ras Abu Aboud, Doha, Qatar, la aproximativ 10 km est de Doha. Deschis la 30 noiembrie 2021, este un loc temporar, format din 974 de containere de transport reciclate, care a găzduit meciuri în timpul Campionatului Fifa Arab 2021 și al Campionatului Mondial de Fotbal 2022, după care a început dezmembrarea. A fost primul loc temporar din istoria Campionatului Mondial de Fotbal. Construit pe un sit de 450.000 de metri pătrați la malul mării, acesta a avut un design modular și a încorporat 974 de containere de transport reciclate în semn de omagiu adus istoriei industriale a sitului și codului internațional de apelare pentru Qatar (+974). Stadionul a primit un rating de patru stele din partea Global Sustainability Assessment System (GSAS).


8. Stadionul Al Thumama (Doha)

Stadionul este situat la aproximativ 20 km sud de Doha. Designul arhitectural, realizat de arhitectul-șef al Biroului de Inginerie Arabă Ibrahim Jaidah, se inspiră din pălăria tradițională taqiyah, o șapcă tradițională care este purtată de bărbați și băieți din Orientul Mijlociu. Un parc public de 540.000 mp înconjoară stadionul. Stadionul are o capacitate de 40.000 de locuri. După Cupa Mondială, jumătate din locurile stadionului vor fi eliminate și vor fi donate altor țări. A fost deschis la 22 Octombrie 2021.

Guvernul qatarez spune că peste 30.000 de muncitori străini au fost aduși pentru a construi stadioanele pentru Cupa Mondială. Șapte stadioane noi pentru Cupa Mondială s-au ridicat din deșert, iar statul din Golf și-a extins aeroportul, a construit noi hoteluri, căi ferate și autostrăzi.Toate au fost construite de lucrători migranți, care – potrivit Amnesty International – reprezintă 90% din forța de muncă dintr-o populație de aproape trei milioane de locuitori. Potrivit unui raport al Equidem, lucrătorii migranți care au lucrat pe stadioanele nou construite s-au confruntat cu numeroase încălcări ale drepturilor muncii și ale drepturilor omului . O investigație din 2021 făcută de The Guardian a dezvăluit că peste 6.500 de lucrători migranți din Bangladesh, India, Pakistan, Nepal și Sri Lanka au murit între 2010 și 2020 în timpul construcției locurilor pentru Cupa Mondială în Qatar. Cifrele folosite de The Guardian nu au specificat ocupația sau locul de muncă, astfel încât decesele nu au putut fi asociate definitiv cu programul de construcție la Cupa Mondială.

Qatarul a donat casele mobile folosite la Cupa Mondială de fotbal din 2022 pentru zonele afectate de cutremur din Turcia și Siria. Acestea vor găzdui persoanele rămase fără adăpost, a declarat luni un oficial qatarez pentru Reuters, citat de Mediafax. Qatar s-a angajat să trimită 10.000 de unități mobile de locuit în zonele afectate de cutremur, a precizat într-un mesaj pe Twitter, Fondul de Dezvoltare al Qatarului.

Khalifa International Stadium - Wikipedia

Education City Stadium - Wikipedia

Stadionul 974 - Wikipedia

Stadionul Al Thumama - Wikipedia

education city Qatar Stadium - Bing images

https://www.qatar2022.qa/en/tournament/stadiums Qatar2022- Stadioane

Khalifa International Stadium | Qatar 2022™

Khalifa International Stadium is back I Qatar 2022 قطر I استاد خليفة الدولي يعود من جديد - YouTube

GALERIE FOTO: Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială (digisport.ro)

Every Stadium For The Qatar 2022 FIFA World Cup – Daily Amazing Things

Al Thumama Stadium || FIFA World Cup 2022 - Bing video

Argentina bate Franța în finala Cupei Mondiale din 2022 (cnn.com)

https://www.digifm.ro/stiri/extern/qatar-doneaza-turciei-si-siriei-casele-mobile-folosite-la-cupa-mondiala-155514



.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare