Curățarea PC- ului cu un software dedicat


Acumularea de fișiere nedorite va conduce la un PC lent, softurile numite de curățare (cleaner) pot găsi și elimina fișierele de gunoi din Windows pentru a elibera mai mult spațiu. Cu un singur clic, mai multe tipuri de fișiere tip deșeu (junk), cum ar fi jurnalele de sistem, fișierele temporare, memoria cache-urilor de imagini și actualizările pot fi ușor detectate și eliminate pentru a elibera mai mult spațiu pe disc. Problemele de viteză și performanță devin mai frecvente pe măsură ce computerul rulează în timp. Programele necesită mai mult timp pentru a se deschide și răspund mai lent, iar atunci când se rulează mai multe aplicații și blocările devin mai frecvente. Sursele principale de scădere a performanței sunt: declinul RAM, dezordine de pornire Windows, programe instalate redundante sau inutile, erori de registru, fișiere fragmentate, drivere învechite și malware sau viruși.
Soft-ul aparținând Piriform, CCleaner este cea mai ușoară modalitate de menținere a calculatorului în topul serviciilor de tip cleaner. El șterge din sistemul tău fișiere inutile, identificând adesea și eliminând mai mulți gigabytes și poate oferi o îmbunătățire semnificativă a performanței. Este ușor de folosit, eliberează spațiul de pe pe hard disc și poate avea un impact vizibil asupra vitezei sistemului de operare. Este unul dintre cele mai populare software gratuit de optimizare a PC-urilor.
Cele mai bune alternative la CCleaner
CCleaner își face treaba destul de bine, dar există și alte soft- uri care folosesc aplicații destul de asemănătoare. Unele oferă o interfață ușor de înțeles, în timp ce altele sunt open source, cu comunități dedicate care susțin procesul de dezvoltare. În orice caz, fiecare din aceste produse merită o încercare. Iată alternativele (la CCleaner) pe care le poți folosi.
Toate instrumentele menționate mai sus sunt alternative excelente la CCleaner. Au opțiuni dedicate și oferă funcții excelente pentru a te ajuta să optimizezi performanțele calculatorului tău și să mărească spațiul liber pe discul dur.
Eu am folosit trei din programele de curățare, prezentate în tabelul de mai sus: CCleaner (pe Windows XP și 10), AdvancedSystemCare (pe Windows 8 și 10) și Privazer (pe Windows 8 și 10). Ultimul îl folosesc și acum, iar câte odată o variantă portabilă a lui CCleaner.
Scurtă descriere a CCleaner
Pur și simplu selectezi o unitate pentru a o scana, iar CCleaner arată cât spațiu poți economisi și ce modificări se pot face. Alegi ce să elimini sau să remediezi, iar software-ul va face restul.
În teorie, tot ce face CCleaner ar putea fi realizat folosind instrumentele proprii de optimizare ale Windows, Managerului de activități și setările browserului de Internet, dar asta ar dura timp pe care mulți dintre noi vrem să-l păstrăm pentru alte opțiuni.
Caracteristicile de bază ale CCleaner sunt:
-          un program de curățare Windows care șterge coșul de reciclare, documente recente, fișiere temporare, fișiere jurnal, clipboard, cache DNS, raportare de erori, depozitarea memoriei și liste de salturi;
-          un program de curățare a browserului, care poate elimina fișiere temporare de internet, istoric, cookie-uri, istoricul descărcărilor și istoricul formularelor, plus fișiere index.dat din Internet Explorer;
-          un program de curățare a regiștrilor, care poate elimina intrări de registru neutilizate, extensii de fișiere, controale ActiveX, ClassID, progID, dezinstalatoare, DLL-uri partajate, fonturi, fișiere de ajutor, căi de aplicație, icoane și comenzi rapide nevalide;
-          un program de curățare a programelor terțe, care se ocupă cu aplicații non-sistem precum Windows Media Player, eMule, Google Toolbar, Microsoft Office, Adobe Acrobat și WinRAR;
-          toate acestea trebuie folosite cu cea mai mare atenție - deoarece restaurarea fișierelor șterse accidental poate fi un coșmar, chiar și cu instrumente precum propriul program Recuva.
Fiecare element este explicat intuitiv și clar în propriul meniu. Poți deselecta orice nu dorești să fie curățat, astfel încât să nu elimini din greșeală nimic de ce s- ar putea să ai nevoie mai târziu. De exemplu, CCleaner poate șterge numele de utilizator și parolele salvate de browserul web, dar numai dacă spui explicit.
Instrumentul care poate avea cel mai mare impact asupra vitezei sistemului este Managerul de programe de pornire, care permite să alegi ce aplicații încep în același timp cu Windows.
Cât de des pornești CCleaner este o problemă de alegere personală. Setările sale oferă opțiunea de a- l  rula de fiecare dată odată cu Windows, dar este preferabil să-l rulezi manual la o anumită perioadă de timp. Ediția gratuită a CCleaner nu include actualizări automate, așa că merită să dai un clic pe „Verificați actualizările” în partea dreaptă jos.
Cu excepția cazului în care ești un utilizator avansat, utilizarea curățitorului de regiștri nu este recomandată.
Scurtă descriere a Advanced SystemCare
IObit Advanced SystemCare Free este o versiune redusă a IObit SystemCare Pro premium, totuși un instrument puternic de optimizare a sistemului. Cu scanări dispuse printr- un singur clic se execută o curățare automată cât și o serie de alte instrumente pentru îmbunătățirea performanței și securității PC-ului. Când instalezi IObit Advnaced SystemCare Free, ți se propun:
-          instalarea browserului Opera; 
-        înscrierea la buletinul informativ IObit, la care puteți renunța dacă doriți.
Advanced SystemCare va plasa un mic widget în partea dreaptă sus a ecranului, care arată RAM-ul curent și utilizarea procesorului. Această informație este interesantă, iar verificarea ei înainte și după o curățare vă poate arăta impactul pe care software-ul l-a avut asupra computerului dvs., dar vă poate distrage atenția. Dacă ți se pare enervant, îl puteți respinge cu ușurință făcând clic dreapta și selectând „Ieșire”.
IOBit Advanced SystemCare Free nu are prea multe sonerii și sirene de atenționare, care pentru  un instrument de curățare adesea este un avantaj; Pe scurt software-ul permite scanări rapide, este personalizabil și dispune de o interfață clară.
O scanare standard cu IObit Advanced SystemCare va verifica dacă există procese de pornire inutile, fișiere temporare, comenzi scurte, intrări de registru sparte și cookie-uri de urmărire a browserului. Tehnic, acestea sunt toate lucrurile pe care le puteți gestiona utilizând instrumentele încorporate în Windows și browserul dvs. Web, dar IObit Advanced SystemCare face procesul mult mai rapid și mai convenabil, evitând nevoia de a parcurge diferite meniuri și setări ale acestora.
Sunt disponibile diverse alte opțiuni, inclusiv defragmentarea registrului (nerecomandat dacă aveți un SSD), armatura de securitate (care modifică setările de securitate proprii ale Windows-ului) și optimizarea sistemului (care optimizează setările PC-ului pentru viteza și alte valori de performanță).
Fișierul Speed ​​Up dezvăluie alte opțiuni de optimizare, inclusiv un program de curățare a barelor de instrumente și actualizatorul driver- ului. Fiecare dintre acestea este un program suplimentar, iar făcând clic pe linkul său, se va deschide un nou program de instalare, dar din nou, acestea pot fi descărcate și utilizate gratuit. Este nevoie doar de puțin timp în plus pentru a le adăuga.
Fișierul Protect oferă opțiuni, inclusiv Protecția confidențialității, care împiedică programele  de neîncredere să schimbe setările computerului și FaceID, care folosește recunoașterea facială pentru a proteja computerul împotriva voinței hoților. Poate cel mai util dintre acestea este anunțul blocant universal, care funcționează pentru toate browserele principale și poate fi activat făcând clic pe o simplă comutare.
Caseta de instrumente oferă acces cu un clic la fiecare instrument și opțiune dintr-o listă simplă. Dacă știți exact ce instrument doriți, acesta este cel mai rapid mod de a-l găsi.
În general, IObit Advanced SystemCare Free este un instrument impresionant de optimizare a PC-ului gratuit. Este mai puțin cuprinzător decât unele alternative plătite, ceea ce nu este neapărat un lucru rău. Opțiunile pe care le oferă sunt bine gândite și o modalitate eficientă de a oferi sistemului dvs. o curățare, fără a parcurge opțiunile din Windows și browserul dvs. web.
Scurtă descriere a Privazer


Privazer este o aplicație gratuită cu opțiune pentru limba română, care se ocupă cu întreținerea sistemului de operare, mai exact execută curățarea de reziduuri pentru regiștri, internet, update-uri vechi, sisteme de operare anterioare ex: windows.old, temp , cache și altele si de asemenea poate face aceste operațiuni printr-un singur click. Conține un meniu curat și simplu de utilizat.
Soluții inovatoare folosite de acest soft pentru securitatea datelor:
1- detectarea, vizualizarea și curățarea urmelor reziduale ale fișierelor vechi rămase în spațiul liber;

2- curățarea urmelor reziduale în zonele libere care necesită o resetare la zero; zonele resetate la zero nu sunt curățate, ceea ce poate accelera curățarea de 2 ori până la 100 ori; curățările vor deveni mult mai rapide după prima rulare;
3- curățarea urmelor reziduale în tabelele de fișiere, nu numai în FAT / MFT; curățarea suplimentară a atributelor INDEX în MFT;
4- suprascriere inteligentă prin recunoașterea tipului de mediu de stocare al dispozitivului de stocare: disc magnetic, SSD, etc. și adaptarea algoritmilor de ștergere la mediul de stocare;
5- curățarea listelor de salturi) (jumplists) fără a șterge articolele / site-urile fixate care sunt păstrate;

6- eliminarea intrărilor prevalidate nevalide (prefetch); se păstrează intrări valide vechi;
7- ștergerea urmelor rămase ale dispozitivului USB deconectat (nume, dată etc.);
8- scanarea, vizualizarea și curățarea conținutului Pagefile.sys + Hiberfil.sys;
9- scanarea completă a unității pentru a prelua fișierele thumbs.db rămase și vizualizarea conținutului fișierelor ThumbCache; 
10- scanarea urmelor rămase ale fișierelor șterse încă indexate de Windows ™ (Serviciul de indexare).
Mult mai pe scurt: Privazer poate efectua peste 100 de analize și curățări.
PrivaZer oferă posibilitatea de ștergere permanentă a fișierelor individuale sau directoare
alese care nu pot fi recuperate integral sau parțial ulterior. PrivaZer poate șterge permanent și iremediabil date despre care ceilalți utilizatori ai PC- ului nu trebuie să știe.
 Surse:

Comentarii

Unknown a spus…
Free mobile and PC download games. Thousands of free . Download or play free online! . Here is the Exact Arcade Version of Dig Dug! please visit my sites.
pharmacyonlinehere.com

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare