Aplicațiile portabile pe care le folosesc frecvent cu pc- ul meu

 

Space Sniffer

Aplicațiile portabile sunt o platformă open-source dezvoltată pentru a sprijini software-ul care ar putea funcționa fără instalare pe un dispozitiv nativ. Acest instrument util poate fi rulat pe dispozitive portabile de stocare cum ar fi: carduri de memorie, unități hard disk externe, sticks flash memory, sau în rețeaua dvs. de tip cloud, ori pe dispozitivul dvs.

Aplicații și colecții de aplicații portabile

Există câteva suite de aplicații portabile cu care poți colecta o mulțime de programe portabile și de a le accesa cu ușurință utilizând un sistem de meniuri. Eu folosesc, doar, PortableApps.com una dintre cele mai populare. Din sutele de aplicații portabile folosesc un set minim de câteva zeci de aplicații portabile, pe care le țin cantonate pe o partiție separată a pc- ului, de unde le rulez după cerință. Postarea mea este construită după citirea articolului Cele mai bune aplicațiigratuite portabile pentru uneltele dvs. Flash Drive - Comentarii - 2021, adaptată la propriile folosințe. Despre aceste aplicații portabile uzual folosite am făcut referire și în propriile mele postări de pe anumite bloguri, menționate în lista de subsol. Acesta este și motivul pentru care nu am insistat în descrierea majorității aplicațiilor portabile, prezentate mai jos ci în enumerarea lor.

MS Edge

Din multitudinea de aplicații portabile, gratuite, open source prezint principalele utilizate.
Grafică și imagini: FastStone Capture, Gimp, IrfanView, Paint.net, Picpick;  
Internet: Brave, Edge, FileZilla, Free Download Manager, Google Chrome, Maxthon, Mozilla Firefox, Opera, SeaMonkey, WinSCP, Yandex;
Muzică și videoclip: AIMP, VLC, VSDC;
Birou: Apache OpenOffice, Foxit Reader, LibreOffice;
Utilități: 7-zip, Autoruns, ccPortable, CPU-Z, Everything, IObit Uninstaller, Privazer, Total Commander.  

Bulk Rename Utility

Dezvoltare și productivitate

Bulk Rename Utility- un software de redenumire a fișierelor pentru Windows. Redenumiți fișierele în mai multe moduri: adăugați, înlocuiți, inserați text în numele fișierelor. Convertiți majuscule, adăugați numere. Eliminați sau modificați extensiile de fișiere.

Puteți folosi DropIt pentru crearea unui grup de fișiere și foldere diferite pe imaginea sa flotantă în care le sortează pe folderele de destinație definite, le asociați cu una dintre cele 21 de acțiuni disponibile (mutare, copiere, comprimare, extragere, redenumire, ștergere, divizare, alăturare, criptare, decriptare și altele). Everything- un software de căutare care localizează instantaneu fișierele și folderele după numele fișierului pentru Windows. Spre deosebire de căutarea Windows, Everything afișează inițial fiecare fișier și folder de pe computer (de unde și numele „Everything”). Programul indexează numele fișierelor și folderelor pentru a-și construi propria bază de date, pe care o apelează la fiecare rulare, adaptată la noua situație a folderelor și fișerelor existentă pe computer. Este mult mai rapid decât Search din Windows 10.

Notepad++ este un editor de cod sursă gratuit cu caracteristici complete și de înlocuirea Notepad, cu capacitatea de a deschide mai multe documente dintr-o dată. Programul permite editarea codului sursă specific unui număr mare de limbaje de programare, precum C, C++, Pascal, Cobol, HTML, PHP.  Total Commander este un înlocuitor al managerului de fișiere care oferă suport în mai multe limbi, căutare, comparare fișiere, sincronizare director, panou de vizualizare rapidă cu afișare bitmap, ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, gestionarea arhivelor ACE plus plugin-uri, client FTP încorporat cu FXP, suport proxy HTTP și multe altele.

IOBit Uninstaller este un dezinstalator ușor, cu câteva instrumente utile care îi oferă un avantaj față de programul de dezinstalare implicit Windows. Dezinstalarea în loturi și instrumentele sale de eliminare a resturilor sunt probabil cel mai mare avantaj al aplicației, iar în general am considerat că acest program este cel mai util pentru cei care au instalate volume mari de aplicații și programe.

 

Notepad++


Aplicații pentru grafică și imagini

FastStone Capture este un utilitar de captură de ecran puternic, flexibil și intuitiv. Vă permite să capturați orice pe ecran, inclusiv ferestre, obiecte, ecran complet, regiuni dreptunghiulare, regiuni selectate manual și ferestre / pagini web derulate. Are un panou de captare flotant, taste rapide, redimensionare, decupare, adnotare text, imprimare, e-mail, lupă de ecran și multe altele. Windows 10 este dotat cu o aplicație Snip&Sketch care egalează acest utilitar.

Gimp este un open source grafic și editor de imagine, Poate fi bine instalat pe orice stick USB sau orice alte medii de stocare. Din categoria editoarelor foto mai fac parte: IrfanView, PhotoDemon și PicPick. Folosesc Gimp și PicPick, în mod constant la prelucrările foto uzuale

Web și FTP

Browserele: Brave, Edge, Google Chrome, Firefox Mozilla, Opera, Maxthon, SeaMonkey, Torbrowser, YandexPortable și Vivaldi sunt foarte cunoscute. Folosesc mai multe browsere, în special pe Google Chrome și Firefox, care dețin locuri fruntașe în topurile de navigatoare pe Internet. Pe Google Chrome am trei profile diferite, inclusiv Guest. Le folosesc și pe celelalte pentru accesul la anumite pagini proprii de clouds.

Comunicare

Paginile de e-mail din browsere (adunate într- un marcaj)  le folosesc pentru comunicare în cadrul serverelor de e- mail. Aplicațiile portabile Byrd, AdiIRC precum și paginile proprii din browser ale Kiwirc, Mybitt sunt clienți de comunicare pe serverele IRC (Internet Relay Chat).

Pentru construirea paginilor web folosesc KompoZer. Este un open-source editor HTML și un modul de creație web de la Mozilla Application Suite (predecesorul la Mozilla). Acesta este utilizat pentru a crea și edita cu ușurință: pagini web , e-mail , și documente text. Acesta este compatibil cu Windows , macOS și Linux . KompoZer este un editor grafic WYSIWYG HTML. De asemenea, puteți vizualiza, scrie și edita codul sursă HTML cu KomPozer.

KomPozer

Mass-media

Player- ul audio, dezvoltat inițial de dezvoltatorul rus Artem Izmaylov AIMPPortable, paginile de Youtube și radiouri adunate pe un marcaj în browsere. VLC este unul dintre cele mai capabile și cel mai folosit player în mass-media. Principala sa atracție este capacitatea sa de a reda cam orice fișier audio sau video sau flux, fără a fi nevoie să descărcați codec-uri suplimentare. VSDC este o suită multimedia gratuită care oferă vocilor off, capturarea ecranului desktop și multe altele.

 

VSDC- Main menu

Vizualizatori PDF

Vizualizarea oricărui fișier tip Portable Document Format (PDF) se face cu orice browser uzual folosit: Google Chrome, Firefox Mozilla, Maxthon, Opera, Vivaldi și Yandex Portable. De asemenea se folosește import în Gimp. Foxit Reader este și el un vizualizator și creator gratuit de documente PDF, cu dimensiuni reduse incredibile, viteză de lansare rapidă și un set bogat de caracteristici. Cu el puteți să citiți, să creați, să semnați și să adnotați (să comentați) documente PDF și să completați formulare PDF. Foxit Reader este singurul cititor PDF de mare volum care oferă o soluție completă de creare PDF, oferind puterea de creare PDF pentru fiecare desktop. 

Autoruns

 

Instrumente de sistem

Setul de instrumente portabile pentru drive-ul flash poate include mai multe instrumente de sistem diferite, precum și alte programe. Autoruns arată aplicațiile de pornire automată configurate în prezent, precum și lista completă a locațiilor de registry și sistem de fișiere disponibile pentru configurarea pornirii automate. CCleaner elimină fișierele inutile care ocupă spațiu pe hard disk. Elimină erorile și setările defecte pentru a îmbunătăți stabilitatea. Curăță browserul și protejează confidențialitatea prin ștergerea în siguranță a cookie-urilor de urmărire și a istoricului. Privazer oferă:

+ Vizualizarea urmelor reziduale ale fișierelor vechi rămase în spațiul liber

+ Curățarea inteligentă a spațiului liber
+ Curățarea urmelor reziduale din zonele de spațiu liber care necesită o resetare la zero

Toate acestea se efectuează prin:

·         10 soluții inovatoare în securitatea datelor

·         Peste 100 de analize și curățări

Ștergerea definitivă a fișierelor

CCleaner

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare