Ce am mai încercat pe laptop în ultimele două luni

În ultimele două luni după o navigare destul de intensă pe Internet, am citit și am folosit următoarele programe:
  • Google Chrome 77
  • Everything 1.4.1.935 – portable
  • FileSearchEX - portable
  • GlassWire
  • Mini Tools Partition Wizard 11
cât și o serie de site- uri specializate în stocarea unor colecții gratuite de fotografii.

Personalizare pagină nouă
După ce am citit articolul ”Ce este nou disponibil acum în Chrome 77”, de la adresa următoare am aplicat o personalizare (Customize) a paginii browser- ului. Această caracteristică nu a fost activată implicit în versiunea finală a Chrome 77, dar o poți activa cu un steag ascuns conform. Pentru aceasta tastați chrome: // flags în Omnibox Chrome, cunoscută și sub numele de bara de adrese. Apoi tastezi „NTP” în caseta de căutare din pagina Flags, activezi atât meniul „Chrome Colors”, cât și „NTP customization menu version 2 ”. Dai clic pe caseta din dreapta fiecăreia și selectezi „Activate”. După repornire poți personaliza pagina, alege tema și modifica fundalul, prin intermediul butonului Customize in formă de pensulă din dreapta jos a paginii. AVERTIZARE: CARACTERISTICI DUPĂ EXPERIMENTE! Activând aceste funcții, puteți pierde datele browserului sau vă puteți compromite securitatea sau confidențialitatea. Funcțiile activate sunt valabile pentru toți utilizatorii browser- ului. Am mai citit câteva articole despre Flags în Google Chrome, după cum enumăr în continuare: 

Enabled Flags
Steagurile (Flags) Chrome sunt un set de funcții și setări experimentale care sunt îngropate în Chrome pentru dezvoltatori. Aceste caracteristici experimentale includ funcționalitatea cu care Google lucrează, dar nu a activat-o încă în consumatorul Chrome build. Lista de funcții de steaguri Chrome este destul de extinsă, dar ar trebui să te intereseze ce îți place să faci clic cu funcții noi. Steagurile Chrome permit îmbunătățirea performanțelor de navigare și permit, de asemenea, să utilizezi noi funcții de dezvoltare. Eu nu am mai folosit decât încă 3 flags și anume:
  • Smooth Scrolling - Animați fără probleme atunci când derulați conținutul paginii – Enabled
  • Automatic password generation - Chrome permite oferta să genereze parole atunci când detectează pagini de creare a contului – Enabled
  • Parallel downloading - Permite descărcarea paralelă pentru a accelera viteza de descărcare - Enabled.
Search cu Everything
Am citit articolul 6 alternative minunate la Căutareaîn Windows”  publicat în MakeUseOf . După aceea am descărcat cele 2 programe portabile: FileSearchEX și Everything (Totul) și am fost mulțumit de fiecare în parte. Avantajele programului de căutare Everything pe propriul pc sunt:
  • Fișier de instalare mic
  • Interfață de utilizator curată și simplă
  • Indexare rapidă a fișierelor
  • Căutare rapidă
  • Utilizarea minimă a resurselor
  • Partajează fișierele cu alții cu ușurință
  • Actualizare în timp real
  • Gratuit
Utilizatorii oricărui OS Windows pot considera că este revigorant să aibă la dispoziție interfața de căutare simplificată Windows XP prin folosirea FileSearchEX. Programul este pus în valoare de următoarele proprietăți:
  • Vizualizează miniaturile imaginii
  • Cerințe de sistem scăzute
  • Partajarea rețelei auto- extinse.
  • Compatibil cu contul de utilizator din alte utilități
  • Aplicație portabilă pentru implementări ușoare în rețea
  • Utilizatorii nu trebuie să învețe o nouă utilitate de căutare a fișierelor, fiind în stil XP
  • Aplicație cu trial gratuit 7 zile după care trebuie cumpărat.
Deci am rămas, în final, cu Everything, acesta fiind cu adevărat gratuit și destul de puternic pentru căutarea pe computerul propriu.
GlassWire/ Nrtwork
GlassWire este un instrument de securitate a rețelei care vă vizualizează activitatea anterioară de rețea și prezentă pe un grafic ușor de înțeles. Instrumentul GlassWire vă avertizează despre posibile amenințări, vă gestionează firewallul, monitorizează serverele la distanță și ajută pe oricine să înțeleagă activitatea rețelei. GlassWire se bazează pe Windows Firewall, cu care te lasă să vezi clar ce cauzează activitate în rețea pe calculatorul tău, cu ce servere se comunică, precum și prin faptul că îți dă opțiunea de a opri amenințările potențiale atunci când este necesar. Deși Windows 10 include niște caracteristici similare, GlassWire este mult mai bun la a îți arăta câte date au fost transmise și recepționate pe și de pe calculatorul tău, într-o vizualizare frumoasă și ușor de înțeles. GlassWire este un firewall gratuit cu aspect clar, care vă arată exact ce programe trimit și primesc date prin rețeaua dvs. și cât de mult, ceea ce face ușor să identificați ceva neobișnuit. Există o cantitate foarte mare de informații disponibile, care pot părea alarmante la început, dar puteți șterge toate jurnalele GlassWire în câteva secunde. Veți fi anunțat atunci când o aplicație sau un serviciu nou dorește acces la internet și îl puteți permite sau bloca cu un singur clic. În realitate, GlassWire este într-adevăr doar o interfață construită pe partea de sus a firewall-ului Windows. Vezi și:


Mini Tools Partition Wizard 11- Download
În timp ce căutam un tutorial pe Youtube am gasit următorul video  după care am găsit site- ul autorului video- ului respectiv. Le- am vizionat pe amândouă și am descărcat Mini ToolsPartition Wizard 11  cu care mi-am reparat un stick de 16 Gb pe care nu- l mai citea Windows 10. Probabil că folosisem tot o opțiune Cancel la o ștergere a unor date existente pe stick și gata, l- am pus deoparte într- un sertar. Programul a fost extrem de eficient în cazul meu și am recuperat memoria flash din USB cu o formatare așa cum descrie și autorul mai sus menționat. Din punctul meu de vedere soft- ul respectiv mi- a adus cea mai bună realizare, dintre programele menționate în prefața de mai sus.
În https://www.foleon.com/blog/5-sites-for-free-stock-photos - 10 site-uri pentru fotografii gratuite (actualizate pentru 2019) am citit un top al acestor tipuri de site pe care le-am accesat apoi fugitiv. 
Dacă creierele umane procesează imaginile de 60.000 de ori mai repede decât textul, fotografiile bune sunt vitale pentru a atrage atenția și a vă transmite mesajul. Dar ce faci dacă nu ai suficient material vizual? Obțineți-l gratuit de pe unul dintre aceste site-uri web gratuite de fotografii!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare