Capturi de imagine din filmul "Muntele ascuns"

După ce am primit un link de la Gerch am vizionat filmul romănesc ”Muntele ascuns” turnat in general la Petrimanu în anii 1973- 1974, înainte de punerea sub sarcină a barajului Galbenu.
Capturile de fotografii le- am făcut cu VLC (un media player portabil) așa cum se procedează de obicei. Open file din meniu Pornește filmul -->[Space] Se oprește filmul --> Video din meniu / Take Snapshot Salvează cadrul din film într-un fișier din C:\admin \ cu numele: vlcsnap-an- lună- zi- oră- min- sec.png. Am salvat 8 capturi pe care le-am prezentat mai sus (de la stânga la dreapta) și care reprezintă: 1) Albert- șef echipă dulgheri lotul Construcții; 2)Baraj Galbenu- vedere aeriana; 3) Colonie Petrimanu - mal drept; 4) Colonie Petrimanu - vedere aval mal drept; 5) Colonie Petrimanu- vedere aeriană; 6)Baraj Galbenu vedere din amonte- înainte umplere. Filmul nu e o realizare artistică care să iasă în evidență înscriindu- se în realizărilor prezentate la ”Cântarea României”. Am prezentat capturile respective pentru că îmi amintesc de perioada 1970- 1976 cât am lucrat la Petrimanu și am contribuit cât am putut la realizarea barajelor Galbenu și Petrimanu. Menționez persoanele trecute în neființă cu care am fost alături acolo la 1100 m altitudine: ing. Mihai Tarța, ing. Ion Macarie, ing. Antoaneta Stănescu, tehn. Lucian Stănescu, maistru Ilie Matei.
Albert e dulgherul care a contribuit la realizarea crucii de lemn cu șapte coloane înfrățite în amintirea celor 7 persoane ucise de o avalanșă declanșată în iarna 1969- 1970. Eu am participat împreuna cu zidarii Coconu la realizarea blocului din zidărie cu mortar în care a fost prins ansamblul celor 7 cruci.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare