A inceput ninsoarea in Bucuresti si continua protestele.


Extrem de secetoasa toamna aceasta a fost completata de un inceput de iarna bogat in ploi, dupa care a fost cald ca si primavara. Incepand cu noaptea din 11- 12 Ianuarie a inceput sa ninga in Bucuresti, pentru prima oara in iarna aceasta, urmata de altele in 16 si 22 Ianuarie. Azi 24 Ianuarie nu a mai ramas nimic din zapada. Iarna 2011- 2012 este extrem de capricioasa, ploi, zapezi, caldura, geruri.
Protestele incepute in urma cu 12 zile in Romania, inclusiv in Bucuresti continua, dar nu mi se pare ca vor duce la ceva viabil. Deocamdata lipseste o solutie politica, dupa parerea mea niciuna din clasele politice: putere sau opozitie nu vor reusi sa satisfaca doleantele protestarilor. De altfel nici nu vor reusi sa respecte angajamentele luate fata de Uniunea Europeana cat si fata de Fondul Monetar International. Respectivele angajamente sunt masuri de austeritate care nu vor reusi sa reporneasca economia romaneasca. De altfel nu e vorba numai de economia noastra ci de economia intregii Europe. Ajunge cu politica. Televiziunile ne intoxica din nou, cu protestele de strada si reactiile politice la acestea.
Anul trecut mi-a cumparat Adrian un router TEW – 652BRP si un adaptor Wi-Fi- USB TEW 624UB cu care am facut legatura de la cablul din sufragerie la pc-ul aflat pe biroul din primul dormitor, unde stau vara. Legatura s-a facut destul de bine. In timpul iernii am mutat biroul si implicit pc-ul in sufragerie, unde e mai cald. Legatura cu net-ul am facut-o direct de la cablul retelei introdus in iesirea pc-ului. Windos-ul a obosit de atatea instalari si dezinstalari ale altor programe pe pc. O sa trebuiasca sa-l reinstalez. Pana acum de la ultima instalare (care a fost prin Februarie 2011) am avut cam 5 ecrane albastre (BsoD= Blue Screen of Death). Frigiderul Whirlpool asamblat in China si-a revenit la normal. Nu mai scoate zgomotul acela inalt care ne atragea atentia. Acum sa vad cat ne va tine.
Mi-am facut un site pe net http://liviucretu.0adz.com/index.php, asa cum am citit in http://www.videotutorial.ro/ si a iesit o pagina mica, acolo. In schimb accesul de pe iLive a fost desfiintat si toate fisierele pe care le aveam acolo le-am pierdut. Noroc ca nu le pastrez intr-un singur exemplar. Am dezinstalat clientul de e-mail Mozilla Thunderbird si am adaugat un add-on la Mozilla Firefox pentru webmail. De ziua mea am primit cadou de la Adrian un mouse Logitech M 510, cu conectare fara fir, tip optic si interfata USB. Are 5 butoane si sunt multumit de el, chiar daca e putin mai mare decat Trust, cel pe care l-am avut la serviciu si apoi acasa. In orice caz mult mai mare decat LG XM 510, ultimul dintre mouse-ii cu fir avuti de catre mine.
In ultimele zile am cutreierat mai multe site-uri si bloguri si le-am citit mai mult sau mai putin. Dintre cele care mi s-au parut interesante mentionez : http://www.arenait.net, http://www.cnet.ro, http://digitalarena.ro, http://gratuitro.blogspot.com, http://www.programecalculator.ro si http://blog.weebo.ro.
Azi e 24 Ianuarie si se implinesc 153 de ani de la mica Unire : Moldova cu Tara Romaneasca si alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept unic domnitor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare