If darkness had a son- Dacă întunericul ar avea un fiu


Recent am ascultat pe pagina de Bahmut e kaput! - YouTube un podcast cu Bogdan Comaroni, Octavian Hoandră şi Robert Turcescu. În acesta se discuta, despre cele mai importante subiecte ale actualităţii, războiul din Ucraina. Nu comentez conținutul înregistrării, doar semnalez apariția unui post tv Metropola TV, alături de celelalte posturi generaliste. Revenind la termenul de „podcast” Dex nu are o explicație, se pot găsi câteva formule care să dea o definiție și anume:

  • Un fel de emisiune radio ce are mai multe episoade;

  • Difuzarea pe internet de conținut audio;

  • Un fișier audio care poate fi descărcat de pe internet și ascultat pe diferite device-uri.

Mai pe scurt, o explicație pentru podcast dex ar putea suna așa: este un conținut audio. În cazul de față este un conținut audio- video (în general un fișier mp4). Termenul „podcast” este o combinație între iPod

, lectorul portabil de muzică portabilă Apple Computer, și casting, transmisie. De asemenea, nu este un format standard pentru durata unui podcast, unele episoade pot fi scurte de 10 – 15 minute, altele pot ajunge la 4 – 5 ore, dar în medie acestea au o oră sau o oră și jumătate.


De asemenea nu există o regulă foarte strictă în ceea ce privește formatul unui podcast:

  • Poate fi doar o singură persoană ce dezbate un subiect interesant sau de divertisment în mai multe episoade – one man show;

  • Interviu – cel mai popular mod în Romania, cu un prezentator și un invitat;

  • Conversaționalcând două pesoane dezbat anumite subiecte;

  • Panel – o gazdă are mai mulți invitați etc.

Podcastul poate fi despre un singur subiect sau se pot aborda subiecte diferite în fiecare episod. Postul de televiziune Metropola TV a primit licența națională în Ianuarie 2021 după ce inițial a primit o licență regională valabilă pentru zona Ilfov/Bucuresti. Metropola TV este un post tv cu caracter generalist. Din Februarie 2021, Metropola TV a intrat în lista must carry, după care a intrat în grilele unor operatori de cablu. Metropola TV aparține Primăriei Voluntari și se poate viziona pe site-ul televiziunii https://www.metropolatv.ro/ în format HD. Cei mai cunoscuți realizatori ai postului sunt Mădălin Ionescu, Robert Turcescu și Ion Cristoiu. În emisiunea lui Turcescu menționată la începutul articolului, acesta subliniază titlul unei noi melodii interpretată de Metallica- Metallica: If Darkness Had a Son (Official Music Video) - YouTube , pe care am ascultat- o cu plăcere.



[Refren]

[Chorus]

Dacă întunericul ar avea un fiu, iată-mă

If darkness had a son, here I am

Ispita este tatăl lui

Temptation is his father

Dacă întunericul ar avea un fiu, iată-mă

If darkness had a son, here I am

Mă scald în apa sfințită

I bathe in holy water

Ispită, lasă-mă în pace

Temptation, leave me be

Conform răspunsului ChatGPT la întrebarea mea cine e MetallicaMetallica este o trupă americană de muzică heavy metal formată în 1981 în Los Angeles, California. Actuala componență a trupei include pe James Hetfield (voce, chitară ritmică), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară solo) și pe basistul Robert Trujillo. Metallica este una dintre cele mai bine vândute și mai influente trupe de heavy metal din istorie, având vânzări de peste 125 de milioane de discuri în întreaga lume.” ChatGPT este un model de limbaj natural, bazat pe arhitectura GPT-3.5, dezvoltat de OpenAI. Acesta este capabil să comunice cu utilizatorii prin intermediul conversațiilor de tip chatbot, fiind antrenat pe un set mare de date de limbaj natural și capabil să genereze răspunsuri coerente și relevante pentru întrebările și cerințele utilizatorilor. ChatGPT poate fi folosit în diverse scopuri, cum ar fi asistența clienților, generarea de texte sau răspunsuri pentru întrebări generale, sau chiar ca asistent personal virtual. https://chat.openai.com/chat Poate fi folosit pe browserele curente: MS Edge, Google Chrome ș.a.


 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare