Finala Argentina- Franța (CM Qatar 2022)

 


Campionatul Mondial de fotbal Quatar 2022 a început pe data de 20 noiembrie, cu meciul inaugural între țara gazdă, Qatar, și Ecuador. Finala Cupei Mondiale a avut loc în data de 18 decembrie 2022. În total, 32 de echipe din 5 confederații au participat din faza grupelor la disputarea trofeului. Finala Mondialului din Qatar (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute și 4-2 la penaltiuri pentru argentinieni) nu mi s-a părut atât de reușită, pe cât întreaga social- media o prezintă. După aproximativ 30 de minute din prima repriză Argentina putea să conducă confortabil. Au urmat numerele reușite de Mbappe, dar prea puțin. Până în min. 89 Franța nu mi s- a părut capabilă să învingă Argentina. În prelungiri, în afara celor două goluri ratările de ambele părți au fost de infarct, iar cele două penaltiuri ratate de francezi au hotărât soarta câștigătoarei finalei din Qatar.


Centralul Szymon Marciniak este văzut de jurnaliștii de la L'Equipe drept principalul vinovat pentru înfrângerea dramatică a Franței contra Argentinei. Conform L'Equipe, arbitrul central Marciniak a comis mai multe gafe, iar gazetarii francezi le prezintă pe rând. Prima presupusă eroare ar fi la penaltiul acordat lui Angel Di Maria. Centralul a dictat fără ezitare penalti, cu toate că de pe unele reluări nu se vede clar contactul dintre cei doi jucători. Messi a punctat în minutul 23, iar Argentina a trecut în avantaj în marea finală. A doua eroare: În minutul 98, la una dintre ultimele faze înainte de cele două reprize de prelungiri, Franța a scăpat pe un contraatac mai mult decât promițător. Centralul Szymon Marciniak nu a lăsat avantaj (așa cum ar fi fost normal - mingea era tot la francezi), a oprit faza de joc și a dictat fault pentru Franța. Trupa lui Didier Deschamps a pierdut astfel ocazia de a puncta pe tabelă, gol care ar fi putut fi decisiv. A treia eroare: La golul trei al Argentinei (marcat de Messi în a doua repriză de prelugiri), doi dintre jucătorii de rezervă ai „Pumelor” se aflau în teren. Jurnaliștii francezi spun că meciul ar fi trebuit oprit, în consecință golul lui Messi nu ar mai fi avut loc.

Am ținut cu Franța, care m-a dezamăgit, dar mi- a plăcut jocul lui Messi. Fotbaliștii francezi au încercat să joace pentru echipa Franței, dar n- au reușit. Echipa Argentinei a luptat pentru al treilea titlu mondial și implicit pentru ca Messi să- și poată pune în valoare calitățile lui necontestate de virtuos interpret. Păcat că soarta acestui meci s- a stabilit în urma loviturilor de departajare, un fel de ruletă rusească, dar ăsta e regulamentul.„Fotbalistul cu cele mai inteligente picioare și cel mai limpede cap de când se joacă fotbal pe Pământ – campionul mondial LIONEL MESSI!”, a scris Cristian Tudor Popescu. Înainte ca Lionel Messi să urce pe scenă pentru a ridica primul titlu mondial din carieră, a primit un bisht, o haină tradițională din partea familiei regale. Reprezintă un simbol al aprecierii în zi de sărbătoare, în 18 Decembrie locuitorii din Qatar sărbătorind ziua națională. Süddeutsche Zeitung a asemănat ceremonia de desemnare a cupei cu o adunare a unei mulțimi venită să- l vadă pe Michelangelo aplicând pensula finală pe tablou.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare