Folosiți Programatorul de activități (Task Scheduler) din Windows 10 pentru automatizarea unei sarcini

 

Windows 10 automatizează deja o serie de sarcini, cum ar fi descărcarea actualizărilor și efectuarea sarcinilor de întreținere a sistemului. Acestea sunt, de obicei, setate să aibă loc în timpul nopții, sau în perioadele de pauză, când PC-ul dvs. este cel mai puțin probabil să fie utilizat. Versiunea Windows 10 a Task Scheduler este o aplicație care vă permite să utilizați tot felul de trucuri de automatizare. Majoritatea sarcinilor simple sunt, de asemenea, ușor de automatizat, deoarece implică doar lansarea unei aplicații cu câteva argumente acceptate (comenzi de pornire). În Windows 10, probabil că cea mai rapidă metodă de a deschide Task Scheduler este să folosești Type here to search din bara de activități. Aici tastează cuvintele "Task scheduler" și apoi apasă pe App de mai jos. Task Scheduler pornește și utilizând caseta de dialog «Run» În toate versiunile sistemului de operare Windows Microsoft această metodă este identică: Apasă tastele Win+R de pe tastatură, se va deschide fereastra de dialog «Run». Introdu în ea taskschd.msc și click OK {sau apasă [Enter]}– va porni Task Scheduler. Această comandă poate fi introdusă în linia de comanda sau cu PowerShell – rezultatul va fi similar. Task Scheduler poate fi pornit și din panou de control: Deschide Panou de Control. Accesează punctul «Addministrative Tools», dacă în panoul de control este setată vizualizarea «Large (Small) icons», sau «System and security», daca este setată vizualizarea «Category». Accesează «Task Scheduler» (sau «Programarea activităților» în cazul vizualizării sub forma «Category»). Task Scheduler de asemenea este prezent în sistem și ca element al utilitarului încorporat «Computer Management». Pentru aceasta apasă tastele Win+R, introdu compmgmt.msc și selectează/ apasă OK sau [Enter]. În panoul din stânga, în rubrica «System Tools» selectează «Task Scheduler». Task Scheduler se va deschide chiar in fereastra «Computer Management». Task Scheduler este prezent de asemenea în meniul Start Windows 10 și Windows 7. În Windows 10 poate fi găsit în folderul «Windows Administrative Tools» din Start. Click pe Task Scheduler și acesta se va deschide.

Programarea unei activități cu Task Scheduler din Windows 10

Căutați Task Scheduler în bara de căutare din meniul Start și rulați aplicația. Maximizați aplicația ca să umple întregul ecran. Panoul din partea stângă are folderele care conțin sarcini programate. Înainte de a începe, vom crea un folder pentru sarcinile noastre personalizate. Faceți clic dreapta pe Task Scheduler Library și alegeți New Folder. Dați- i un nume. În dreapta ferestrei principale se află panoul Actions . Sub acest panou, faceți clic pe Create Task .Veți vedea o fereastră pop-up Create Task cu submeniurile:General, Triggers, Actions, Conditions și Settings. Aici vom completa toate informațiile de care Windows are nevoie pentru a efectua sarcina. Denumiți sarcina în Name. De asemenea, puteți adăuga o descriere dacă doriți, dar nu este obligatorie.Acum, sub tab-ul Triggers , faceți clic pe New. Am setat declanșatorul (trriger) în funcție de timp. Acțiunea se va întâmpla în fiecare zi de la 6 dimineața. Când ați terminat, faceți clic pe OK. Acum, sub fila Actions , faceți clic pe New. Aici am folosit butonul de navigare (Browse) pentru a găsi aplicația pe care dorim să o lansăm. În acest caz este Google Chrome. Sub Add arguments , completăm adresele URL care ar trebui să fie deschise de Chrome la executarea sarcinii. Scrieți adresa URL completă  separând fiecare adresă cu un spațiu. Când ați terminat, faceți clic pe OK. Sarcina ar trebui să apară acum în folderul pe care l-ați creat în New Folder. Pentru a testa dacă funcționează, faceți clic dreapta pe sarcină și selectați run. Ar trebui să se execute conform planificării site-urile dvs. preferate.



Cum se execută, se editează sau se șterg sarcinile programate pe Windows 10

Se selectează numele sarcinii din partea stângă a meniului Task Scheduler. În partea dreaptă jos a meniului se poate selecta una dintre opțiunile Actions/Selected Item: Run, End, Disable, Export, Properties, Delete și Help  












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare