Cum faci capturi de ecran în Windows 10

 

Tastatura Dell

Cum faci capturi de ecran în Windows 10, folosind tastatura:

1.    Pentru a face un screenshot pe un PC, apasă Print Screen sau Fn + Print Screen de pe tastatură. Windows creează o captură a întregului ecran și o salvează în clipboard.

2.    Pentru a face un screenshot al întregului ecran, apasă simultan Win + Print Screen sau Fn + Windows + Print Screen pe tastatură.

3.    Deschide fereastra pe care vrei să o capturezi și apasă tastele Alt + Print Screen sau Fn + Alt + Print Screen. Sistemul de operare salvează captura în clipboard.

Taste pentru screenshot

1.   Apasă tasta Print Screen

Tasta PrintScreen

Pentru a face un screenshot pe un PC, apasă butonul Print Screen de pe tastatură. Alternativ, poți folosi și combinația de taste Ctrl + Print Screen. Windows creează o captură a întregului ecran și o salvează în clipboard. În continuare, deschide un program precum Paint și lipește imaginea din clipboard. Acum o poți salva ca fișier și poți să o și editezi.

2.   Apasă tastele Win + Print Screen

Când faci o captură de ecran în Windows 10 folosind această metodă, sistemul de operare salvează imaginea rezultată într-un folder numit Capturi de ecran, aflat în folderul tău de Imagini. În mod normal, calea către capturile de ecran realizate în Windows 10 ar trebui să arate astfel: “C:\Users\Numele tău de utilizator\Pictures\Screenshots”. Fișierele sunt denumite Screenshot(număr).png, unde numărul variază în funcție de câte capturi de ecran ai făcut până acum.

3.   Apasă Alt + Print Screen pentru a captura fereastra activă

Deschide fereastra pe care vrei să o capturezi și apasă tastele Alt + Print Screen. Sistemul de operare salvează captura în clipboard. Deschide Paint sau altă aplicație de editare foto și lipește imaginea, astfel încât să o poți edita și salva pe dispozitivul tău cu Windows 10 instalat.

4.   Cum faci capturi de ecran pe un laptop sau tabletă (Dell, Surface și altele) cu tasta Fn

Dacă ai un laptop Dell, o tabletă sau orice alt PC cu o tastatură care include o tastă Fn, atunci tasta Print Screen s-ar putea să facă și alte lucruri, nu doar capturi de ecran. Drept urmare, când folosești o scurtătură de la tastatură pentru a face un screenshot, una care include butonul Print Screen, Windows s-ar putea să nu îți captureze de fapt ecranul. În acest caz, folosește una dintre următoarele scurtături Print Screen:

  • Fn + Print Screen – face o captură a întregului ecran și-l copiază în clipboard. Este echivalentul apăsării tastei Print Screen.
  • Fn + Windows + Print Screen – realizează o captură a întregului ecran și o salvează pe disc, într-un fișier, fără a folosi alte aplicații. Windows salvează captura de ecran în folderul Imagini, subfolderul Capturi de ecran. Este echivalentul apăsării tastelor Windows + Print Screen pe o tastatură standard.
  • Fn + Alt + Print Screen – face o captură de ecran a ferestrei active. Este echivalentul apăsării tastelor Alt + Print Screen pe o tastatură standard.   

5.   Cum faci o captură de ecran în Windows 10 folosind combinația de taste Windows + Shift + S


Pentru a face rapid un fragment, apăsațtasta logo Windows Shift + S . Veți vedea ecranul dvs. întunecat și cursorul afișat ca o cruce. Alegeți un punct de la marginea zonei pe care doriți să o copiați și faceți clic stânga pe cursor. Mutați cursorul pentru a evidenția zona pe care doriți să o capturați. Zona pe care o capturați va apărea pe ecran. Imaginea pe care ați tăiat-o este salvată în clipboard, gata pentru lipire într-un e-mail sau document. Dacă doriți să editați imaginea, selectați notificarea care apare după ce ați realizat tăierea. Snip & Sketch oferă opțiuni de salvare, copiere sau partajare și include un stilou, un marcator și o radieră, toate cu lățimi de linie variabile.

6.   Cum faci o captură de ecran în Windows 10 folosind aplicația Decupare și Schițare (Snip & Sketch)

Începând cu Update din Octombrie 2018, Windows 10 include Decupaj și schițare, o aplicație pe care o poți folosi pentru a face capturi de ecran și a le modifica (schița) pe cele pe care le-ai realizat. În postarea este descris în detaliu cum lucrezi cu aplicația Snip & Sketch. În caseta de căutare din bara de activități, tastați Snip & Sketch , apoi selectați Snip & Sketch din lista de rezultate pentru a deschide aplicația. Pentru a acccesa rapid aplicația apăsați concomitent tasta logo Windows + Shift + S. Snip & Sketch oferă opțiuni de: decupare dreptunghiulară, formă liberă, ferestră și ecran complet; scriere tactilă (după caz), stilou, creion, marcator, radieră, zoom, decupare imagine și riglă. De asemenea după prelucrarea fișierului acesta poate fi: salvat în format *.jpg, copiat sau partajat a fișierului prelucrat.

7. Cum faci o captură de ecran pe o tabletă Microsoft Surface (dar și pe alte tablete)

Dacă folosești o tabletă fără o tastatură fizică atașată, atunci nici tasta Print Screen nu este disponibilă. Cea mai bună soluție de a face un screenshot în Windows 10, în acest caz, este să utilizezi butoanele fizice de pe tableta ta. Poți face capturi de ecran pe multe tipuri de tablete cu Windows 10 apăsând simultan pe butoanele Windows și Volum mai mic. Când folosești această scurtătură tip Print Screen, ecranul devine puțin mai întunecat timp de câteva momente, semnalând faptul că Windows a făcut o captură de ecran. Apoi, poți găsi captura de ecran în folderul tău de Imagini, în subfolderul Capturi de ecran.

8.   Cum faci o captură de ecran în Windows 10 folosind Windows + Alt + Print Screen (Xbox Game Bar)

În Windows 10, poți să folosești și Xbox Game Bar pentru a face capturi de ecran ale ferestrei active. ce poate fi utilizată în timp ce te joci sau nu. Pentru a captura o fereastra activă, din joc sau nu, apasați tastele Windows + Alt + Print Screen.

  1. Digitalcitizen- Cum faci capturi de ecran în Windows

  2. CNET- 7 ways you can take screenshots in Windows 10

  3. Businessinsider- 10 ways to take a screenshot on any Windows 10 device

  4. How-To Geek-How to Take Screenshots in Windows 10

  5. Support Microsoft- Use Snipping Tool to capture screenshots

  6. PCMag- How to Take Screenshots in Windows 10

  7. Gadgets 360- How to Take Screenshot in Windows 10: 4 Simple Ways to Take a Screenshot in Windows 10

  8. Utilizarea instrumentului de decupare pentru efectuarea de capturi de ecran (microsoft.com)


Comentarii

Anonim a spus…
thank you to provide the informationhttps://corejavatopics.xyz

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare