Dificultati cu Windows 8.1 și Windows XP

Probleme  cu Windows 8.1 și Windows XP instalate pe hp intel core 2 și pe AMD
Din Noiembrie 2017 nu a mai mers HP dc7700 ultimul pc cu Windows 8.1 instalat.
Inițial aparea următorul mesaj într- o cutie de atenționare, jos în dreapta ecranului: „Display driver stopped responding and has recovered. Display driver Intel Graphics Accelerator. Drivers for Windows Vista stopped responding and has successfully recovered”.
După aceea apare ecranul albastru cu eroarea fatală: „...If you'd like to know more, you can search online later for this error VIDEO_TDR_ FAILURE (igdkmd64.sys)”, după care calculatorul restartează. Ar trebui reinstalat Windows 8.1 Aici am greșit, după cum se vede mai jos. Problema apare atunci când detectează caracteristica Timeout și recuperare (TDR) că placa grafică nu a răspuns în termenul permis, atunci driverul de afișare este repornit pentru a preveni necesitatea de a reporni.Următorii factori pot cauza problema:
1. Probleme drivere de afișare 
2. Prea multe programe care rulează sau aplicații specifice
3. Supraîncălzirea GPU (unitatea de procesare grafică)
4. Probleme GPU timeout (cea mai cunoscută cauză). Vezi primele 2 fotografii cu eroarea și ecranul albastru de restartare.
Am instalat AMD-ul care mi- a scris la pornire să apăs F1. Am schimbat bateria plăcii de bază CR2032 și s- a remediat. În rest merge extrem de prost. Google Chrome nu deschide anumite site- uri. Am citit despre remedierea erorii sus- menționate și despre Windows 8.1 și 10. Am găsit o imagine Windows10_pro.iso pe care am transferat- o pe un stick cu Rufus.Am instalat Windows10 care a salvat și 8.1 pe care ulterior l- am șters așa cum e descris în în https://windowsinsider.ro/windows/trucuri-windows-10-cum-sterg-folderul-windows-old/ Și în Windows 10 a apărut eroarea, am căutat să o repar și am reușit. Site- ul conține 5 metode de reparare- de aici m-am inspirat. Există 5 soluții pentru a rezolva problema. Nu este necesar să le încerci pe toate. Doar începe la partea de sus a listei:
Soluția 1: Dezinstalați driver grafic
Soluția 2: Descărcați și instalați cea mai recentă grafică șofer
Soluția 3: Crește timpul de procesare GPU
Soluția 4: Închideți unele programe care rulează în fundal
Soluția 5: Clean GPU Radiator
Inițial cu EasyDrive, care s-a blocat. Apoi am aplicat din prompt command sfc /scannow care mi-a răspuns că nu poate repara. În final am aplicat: Start/ Device manager/ Display adapter/ Disable device, n-a mers, înapoi la / Display adapter/ Device Adapter/ Uninstall. S- a rezolvat prin prima metodă. Adrian mi- a spus că eroarea provine de la driver-ul nou al windows, iar o rezolvare adevărată ar consta în schimbarea plăcii video cu una nouă (care intră în dc7700 Small Form Factor).
Iată doar cateva din noutatile din Windows 10 pe care le-am descoperit când am folosit sistemul de operare cât și din internet:
1. Butonul cu meniul de start
2. Căutare rapidă aplicații, cu filtrare după nume
3. Centrul de acțiuni în loc de charm bar
4. Toogle-uri pentru setări rapide în centrul de acțiuni
5. Căutare foarte rapidă
6. Desktop-uri multiple
M- a impresionat rapiditatea  SO atât la boot cât și la shut- down. Nu am folosit Windows 10 Update Asistent, nici Ultimate Windows Tweaker 4, până nu citesc un manual mai serios despre utilizarea SO.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Pentru notițe folosesc OneNote din Windows 10

Links IT pentru consultare