Cum au trecut anii ...


Am de gând să scriu o postare aici, despre ce am făcut în ultimii ani , motiv pentru care am recitit postările mele de pe site- urile cu agende. După pensionarea mea în 2009 m-am ocupat destul de mult în timp cu: completarea blogurilor dedicate agendelor mele dintre care  șase le-am terminat.   În rest am avut destule probleme cu sănătatea, atât eu cât și soția mea.   Dintre aceste postări am reținut următoarele:


Și acum prezint succint ce a urmat după descrierile din postările de mai sus.
În Noiembrie 2014 am avut o operație de implant de cristalin artificial la ochiul drept, în urma căreia mi s- a rezolvat problema cataractei și de la al doilea ochi. În Noiembrie 2015 soția a suferit o fractură a humerusului drept, urmată de o intervenție chirurgicală. În Octombrie 2017, în urma unei căzături, soția a suferit o fractură orbito- zigomatică rezolvată tot printr- o operație.
Spitalul Colentina
În Iulie 2018 am fost internat la spitalul Colentina pentru confirmarea unui diagnostic stabilit de medicul specialist. În August 2019 soția a avut o operație de implant de cristalin la ochiul drept. Una din reușitele mele din perioada 2019 a constat în contribuția la realizarea cărții lui Nicky Dăscălescu, întitulată ”Catalogul studențesc”. Astfel după ce am primit prin intermediul lui Pompiliu Dragomirescu un e- mail al lui Nicky trimis tuturor colegilor, i- am trimis cv- ul meu cât și diverse poze. De asemenea folosind e- mail am încercat să recunosc anumiți colegi din fotografiile trimise de Nicky. În final, la sfârșitul lui Decembrie 2019 am cumpărat cartea de la Drobot Radu.
Catalog studențesc
Am citit câte ceva din ea (mai ales pasajele referitoare la colegii cunoscuți, profesori). De asemenea am găsit citate din e- mail- urile mele trimise lui Nicky. La unele afirmații din carte am rețineri, sau chiar păreri contrarii, dar nu le- am discutat până în prezent cu cineva. De altfel nici nu le- am prezentat în cadrul e- mail- urilor schimbate cu Nicky, probabil ar fi fost necesară o discuție asupra manuscrisului. Dar eu nu am pretenții de a fi colaboratorul la realizarea cărții, chiar dacă autorul acesteia a făcut aprecieri favorabile asupra colaborării cu mine. În continuare o să prezint extrase din rapoartele întocmite de Everest (un soft similar cu CP-U) referitoare la calculatoarele pe care le- am folosit, acasă, în decursul anilor.
I.        Primul a fost un AMD Duron 1212 MHz. Storage: 60 Gb, RAM: 384 Mb, OS: MS Windows XP Professional;
II.     În Noiembrie 2013 al doilea calculator: Tip procesor: AMD Athlon XP, 2033 MHz 2400+, Storage: 300 Gb, RAM: 2048 Mb, OS: MS Windows XP Professional SP3;
HP Compaq DC7700
III.  În Mai 2016 HP Compaq DC 7700, procesor DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz, Storage: 232.5 Gb, RAM: 2 Gb, OS: Windows 8.1. Enterprise;
IV.  În Aprilie 2018 un notebook: Dell Inspiron 1520, procesor AMD Sempron 3600+, 1994 MHz, Storage: SSD 120 Gb, RAM: 2 Gb, OS: Windows 10 Enterprise Professional 32 bites;
V.    În Decembrie 2019 al cincilea calculator: procesor DualCore Intel Core i3- 3240, 3400 MHz, Storage: 764 Gb, RAM: 8 Gb, OS: Windows 10 Professional 64 bites (18363).
Primele trei primite de la Adrian, după ce și- a cumpărat câte altul nou, al cincilea cumpărat de el din banii mei. Ultimul mi se pare cel mai bun, dar eu nu-l folosesc la lucruri performante, nici măcar jocuri.  De altfel așa i-am cerut și lui Adrian să fie. Deocamdată mă rezum la navigare pe Internet, utilizare MS Office, VLC, Youtube, folosirea unor clienți de e- mail, postări pe bloguri, up și download- ări pe nori, cât și utilizarea unor soft-uri de tip aplicație.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muzica usoara in tineretea mea (seria franceza)

Links IT pentru consultare

Defecțiunea META în 2024